-
Нет Отзывов
-
В избранные
Samarqand shahrida ilk bor tashkil etilgan “Samarqand OSHI” festivalining birinchi kuni katta qiziqish va ko‘tarinki ruhda bo‘lib o‘tdi. Tadbir qadimiy Sulton Hovand Beka maqbarasi – Ashratxona hududida o‘tkazildi.
Navoiy viloyatidan ham mazkur festivalga mohir oshpaz Akbar Ahmadov ishtirok etib, Navoiycha o’zgacha ta’m va lazzatga ega osh tayyorlab, ishtirokchilarning diqqat markazida bo’ldi.
Festival doirasida mamlakatimizning turli hududlaridan tashrif buyurgan mohir oshpazlar o‘z viloyatlariga xos bo‘lgan 5 kilogramlik brend palovni tayyorlab, bellashuvda ishtirok etdilar. Palovlar ta’mi, tayyorlanish uslubi va estetik ko‘rinishi asosida baholandi.
Mazkur tadbir hududiy gastronomik an’analarni targ‘ib qilish, oshpazlar o‘rtasida tajriba almashish va milliy oshxonamizning boyligini namoyish etish maqsadida tashkil etildi.